Virtualni ured: moderan način poslovanja

Posted by admin
Category:

Virtualni ured zaposlenicima i vlasnicima tvrtki omogućuje jednostavan rad na daljinu neovisno o tome u kojem se dijelu svijeta nalaze i o kojoj se veličini tvrtke radi. Ovaj inovativan način rada dodatnu je popularnost stekao pojavom pandemije koronavirusa kada se povećala potreba za radom od kuće. Usluga virtualnog ureda organizacijama omogućava da tvrtke funkcioniraju na daljinu koristeći sve napredniju tehnologiju za komunikaciju. Kao što i samo ime sugerira, najmom virtualnog ureda zapravo iznajmljujete niz usluga kojima možete pristupiti dok radite kod kuće, u knjižnici, iz vlaka ili bilo koje druge lokacije na kojoj se nalazite. Drugim riječima, virtualni ured omogućava rad s bilo koje lokacije, a da pritom imate reprezentativnu adresu sjedišta, vidljivost i sve popratne elemente potrebne za svakodnevno funkcioniranje tvrtke. 

 

Što pruža virtualni ured?

Virtualni uredi cjenovno su pristupačniji i fleksibilniji od tradicionalnih uredskih prostora i coworking sadržaja. Tvrtkama omogućuju brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju rad neovisno o tome gdje se nalazili, a neke od njih izdvojili smo u nastavku.

Fleksibilno poslovanje

Fleksibilnost virtualnih ureda omogućava poduzećima rad na daljinu smanjujući pritom operativne troškove poput zapošljavanja osoba dediciranih za određene pozicije, nabave materijala ili najma prostora istovremeno osiguravajući reprezentativnu lokaciju sjedišta i branding. Ovo je posebice važno manjim novootvorenim tvrtkama, startupovima i nevladinim organizacijama. Virtualni ured znači da niste ograničeni na jednu lokaciju već posao možete ponijeti sa sobom neovisno o tome gdje se nalazili. 

Specijalizirano osoblje

Virtualni uredi ne moraju se odnositi isključivo na manje organizacije, freelancere i poduzetnike, a ono što im daje dodanu vrijednost je mogućnost upravljanja timom stručnjaka. Osim same lokacije, virtualni ured uz osobu koja u tradicionalnim uredima obavlja posao voditelja, obično ima i osobe stručne za određena područja poslovanja. Time se ne morate brinuti o tome tko će dočekivati goste ili o svim popratnim logističkim sitnicama kao što su kuhanje kave, a što je naročito važno i branding vaše tvrtke. U tome će vam svakako pomoći virtualna tajnica zadužena za administrativne usluge zaprimanja i slanja pošte, skeniranja, kopiranja ili preuzimanja poziva. Ovo omogućava jednostavno upravljanje dolaznim pozivima, a najbolja pogodnost je činjenica da svoj privatni broj ne morate miješati s poslovnim, već se o svemu što ne mora nužno biti u vašoj nadležnosti brine vaša virtualna tajnica putem službenog broja.

Zakup fizičkog prostora

Poslovna poštanska adresa tvrtkama pomaže da izgledaju prestižnije nego što bi to bio slučaj s njihovom stvarnom adresom. Ovo se ne odnosi isključivo na lokaciju adrese, već i na sami interijer jer obično u paketu dolazi i mogućnost najma poslovnog prostora bilo da se radi o običnom uredu, coworking desku ili konferencijskoj dvorani. Rijetko koja osoba ima mogućnost unutrašnjost svoga doma prilagoditi i odvojiti dio za poslovni prostor, stoga je svakako lakše unajmiti jedan takav na reprezentativnoj adresi. Ako ste jedni od onih koji nemaju potrebu za najmom prostora na puno radno vrijeme, virtualni uredi pružaju i mogućnost povremenog korištenja ili tzv. drop in opcije kojima svoj stol plaćate po satu i možete mu pristupiti u bilo kojem trenutku. 

 

Virtual_office_virtualni_ured

Virtualni ured za optimizaciju resursa

Premda su namijenjeni svima, virtualne urede najviše koriste novoosnovana, mala i srednja poduzeća, startupovi i neprofitne organizacije. Posebnu korist također imaju i poduzetnici koji su svoj posao pokrenuli od kuće te im virtualni ured može poslužiti kao prvi korak ka uspostavljanju poslovanja jednakog onome kao u fizičkom prostoru, ali bez obveze iznajmljivanja stvarnog stola ili sobe u poslovnoj zgradi. Dakle, ako želite svojoj tvrtki dati profesionalniji imidž, ali niste spremni preseliti se u ured, virtualni ured je fleksibilnija i mnogo jeftinija alternativa za taj iskorak. U slučaju da vam je potrebna poslovna podrška ili bilo kakva dodatna usluga iz ove domene, slobodno nas kontaktirajte ili se obratite stručnjacima Virtual Office Croatia.

Niste sigurni koje rješenje je najbolje za Vaše poslovanje?

hjhkkčlkčl